2018. sze 29.

Aruba nem csak milliomosoknak

írta: WSTR
Aruba nem csak milliomosoknak

Avagy Karib-térségi egzotika Horvátország áráért?

   Mostanra mind tudjátok már, hogy imádunk utazni, de amit annál is jobban szeretünk, az a kihívás, bele férni egy adott összegbe. Ez alkalommal nagy fába vágtuk a fejszénket, Horvátország áráért Arubán nyaralni? Azonnal kiderül...

   Aruba egy kb. 36 km hosszú és 11 km széles sziget a Karib-tenger déli részén, összterülete kb. 180 km². A Kis-Antillák ún. ABC-szigeteinek része. Hollandia alkotmányos része, mint autonóm terület. Na de hagyjuk a földrajzot... Legtöbben a flamingókról ismerik a szigetet, ami egy picit félrevezető, de azért mégis megfogott minket is. Na de ezt is kifejtem majd részletesebben. 

downloads_1.jpg

  Ez a kirándulás is úgy alakult, mint a kirándulásaink nagy többsége. Egyik nap melóban a férjem, László, küldött egy üzenetet, amiben a repjegy ára állt, és csak annyit kérdezett: "Megyünk?". Telefon a kézbe, AirBnb - Booking, 2 perc és válaszoltam: "Benne vagyok!". De azért nem szerettük volna mégsem elkapkodni a dolgot, így hazajöttünk, aludtunk rá egyet és mert a repjegy még mindig élt, délután meg is vettük. Mivel a repjegy nagyon olcsó volt, ezért kitűztük ezt a "budget nyaralás" célt. Laci még reggel írt egy-két embernek Couchsurfingen, így mire megvettük a repjegyet, jött is a válasz Jan-tól, hogy szívesen vendégül látna minket a házában, igaz elég kaotikus állapotban van a ház éppenséggel. Nagyon megörültünk és le is leveleztük a részleteket. Tehát szállás pipa!

42738724_253315415374874_4411372952809897984_n.jpg

   A következő napokban gyorsan bepakoltunk és megterveztük, mit szeretnénk látni, majd úgy döntöttünk: az utazás előtt egy nappal lemegyünk Londonba, hogy kipihentebben induljunk neki az útnak. A szállásunkat ismét AirBnb-n foglaltuk egy nagyon kedves magyar párnál, Szilvinél és Gábornál. Szuper kis lakás, ha arra jártok, melegen ajánljuk!

   Tehát hajnalban felkeltünk, és irány a reptér. A gépen kivételesen nem egymás mellett ültünk, hanem egy folyosó választott minket el, de szerencsénkre az utolsó sorban ülve az ülésünk háttámláját addig hajtottuk, amíg csak szerettük volna, lelkifurdalás nélkül, hogy másnak kényelmetlen lenne. A repjegy árában benne volt kétszeri étkezés, üdítők és alkoholos italok is. Viszonylag jól eltelt  a majd 10 órás repülőút, és már Arubán is voltunk. A reptérről kiérve egy idős úriember várt minket, Jan. Bemutatkoztunk, és elvitt a házához, ahol a következő hetet terveztük tölteni. Nagyon kedves volt, sokat beszélgettünk vele, és elmesélte a tapasztalatait a szigetről. Már a hatvanas évek óta itt él. Ezek után mégis úgy döntöttünk, hogy a ház sajnos tényleg rossz állapotban van, inkább foglalunk egy AirBnb-s szállást. Két kattintás, egy kis autózás és már az új villa kapujában is álltunk. Természetesen ez egy extra költséget jelentett a "budget nyaralás" szempontjából, de szerencsére jól döntöttünk, és egész héten kényelmesen pihentünk a medence szélén a napjaink végén.

42866684_328724064567753_8315811117536378880_n.jpg

   A hét folyamán bejártuk az egész szigetet, volt hogy stoppoltunk, volt hogy buszoztunk, gyalogoltunk vagy épp valaki megállt mellettünk az autójával és felajánlotta, hogy elvisz minket. Biztosan állíthathjuk hogy a sziget elnevezése igazán passzol rá, mindenki csak úgy emlegeti One Happy Island. A részletes programról vlogok készülnek, amiket sorban belinkelek majd ide a blog végére, tehát a programjainkról csak röviden:

   Első nap azonnal a California Világítótoronnyal indítottuk a napot, majd visszasétáltunk Oranjestadba a part mentén. A legszebb part - bár az összes szinte ugyanolyan gyönyörű - az Eagle Beach. Később a hét folyamán elstoppoltunk Conchi-ba megnézni és fürdeni a sziklákkal övezett természetes medencében, láttunk repülőket szinte a fejünk fölött leszállni, és egy aloe vera farmot (Aruba egyik ikonja), vacsoráztunk egy kolumbiai étteremben és igyekeztünk az erős szél ellenére drónozni is picit, bár ez igazán nagy kihívás volt.

42702376_278617876108288_120299852117573632_n.jpg

   Amit külön kiemelnék, az azt hiszem a Pillangó Farm volt, egyszeri belépővel a hét folyamán korlátlanul látogatható, és igazán csodálatos hely. Pillangók röpködnek szabadon mindenhol, és aki igazán koránkelő, az részt vehet a reggeli meditáción is.

   Na és a flamingók... Tehát, amint ígértem, leírom hogyan is látogathatók. Két lehetőség kínálkozik az érdeklődők számára, egyik sem olcsó, de mi nagyon élveztük, főleg azért mert a hét többi részében nem hotelben laktunk napozóággyal a parton. Az egyik opció, ami picit rizikósabb, kora reggel megérkezni a Renaissance Aruba Resort & Casino-ba, és venni egy DAY PASS-t, azaz napi jegyet. Ennek az ára 110$ körül mozog. Az ár magában foglalja a transzfert a magán szigetre, egy napos ott tartózkodást és egy ebédet. Mi viszont a másik opció mellett döntöttünk, foglaltunk egy éjszakát a hotelben. Így 2 napot tölthettünk a szigeten, igaz ebéd nélkül. A szoba ára viszont szinte ugyanannyi volt, mint 2 db DAY PASS ára, tehát ha nem egyedül utaztok, akkor mi ezt az opciót ajánljuk nektek. Jobban megéri picit, a szoba pedig nagyon kényelmes volt!

42784813_336639460245679_7756946506942251008_n.jpg

   Végül jöjjenek a piszkos anyagiak, hisz ennek a bejegyzésnek ez volt a lényege!

  • Repjegy London - Oranjestad : 500 € / 2 fő
  • Szállás - Kamerlingh Villa : 245 € / szoba
  • Étkezés és buszjegyek : 180 € / 2 fő 

   Ami pedig a nem kötelező kiadásokat illeti:

  • Arikok Nemzeti Park belépő (Conchi) : 20 € / 2 fő
  • Pillangó Farm : 27 € / 2 fő
  • "Flamingózás" : 220 € / szoba

  Tehát összegezve, Arubán eltöltöttünk egy hetet fejenként 462,50 €-ért, az extra kiadásokkal együtt pedig 596€-ért. Mit szóltok? Mi viszonylag elégedettek vagyunk az ár-élmény aránnyal! 

   ( Még a végére hozzátennénk, hogy mi a 462,50 €-t tartjuk mérvadónak, mivel aki Horvátoszágba megy nyaralni, annak is hozzájönnek extra költségnek a belépők/egy napos kirándulások, főleg ha utazási irodával utazik valaki. )

Ha tetszett a blogom és szívesen hallanátok még felőlünk, itt van pár elérhetőség:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/work_save_travel_repeat/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/worksavetravelrepeat20

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC-I5sKFiPyCvUMMNgDcGI1A

Szólj hozzá

utazás nyaralás karib lowcost booking aruba airbnb WorkSaveTravelRepeat karibtérség thomascook