2018. feb 27.

Az otthonosság érzete a világ minden pontján

írta: WSTR
Az otthonosság érzete a világ minden pontján

Pár szóban az Airbnb-ről, mikor, hol és miért éri meg kipróbálni ezt az alternatívát

   

    Számunkra, mint sok más utazó számára is minden kirándulás megszervezésekor az egyik legfontosabb tényező a szállás. Személy szerint én imádom a hotelek kínálatát bújni és napokon keresztül keresgélni a tökéletes szállást. Rengeteg tényezőt veszek ilyenkor figyelembe, ám sokszor nagy fejtörést okoz a tökéletes "átmeneti otthon" megtalálása, főleg ha az ember igyekezne spórolni is, viszont kényelmes szállást szeretne.

    Ilyenkor jöhet szóba az Airbnb, amely egy már több mint 10 éve működő weboldal, tele s tele barátságos szállásokkal a világ minden pontjáról. Az oldal működési elve, hogy utazáskor egy rideg szoba helyett egy kellemes, otthonos szoba vagy egy teljes lakás várja az utazót, vagy akár egy tengerparti villa. A szállást az ott lakók vagy az ingatlan tulajdonosai adják ki, akik szinte mindig hasznos információkkal és apró meglepetésekkel várják az oda érkezőket.

airbnb1.png

    Természetesen az Airbnb kínálatában is óriási ár különbségek lehetnek egyes szállások közt, az elhelyezkedésüket, felszereltségüket, befogadóképességüket vagy a szezont illetően. Érdemes minden esetben oda figyelni foglaláskor a felmerülő extra költségekre, mint például a szervízdíj és takarítási díj. Ezek az összegek szintén foglalásonként változnak, ám sok szállás kínál akciókat hosszabb foglalások esetére. (Heti illetve havi akció, amely akár 10-15% is lehet). Az extra költségek mellett azért rengeteg extra dolgot is kínálnak a szállásadók, reggelit, ingyenes WIFI-t, reptéri transzfert esetleg egy egész napos közös városnézést.

downloads.jpg

    Azt nem állítanám biztosan, hogy az Airbnb minden esetben egy jobb megoldás mint egy hotel szoba, rengeteg helyen, főleg Ázsiában, a hotelek is nevetségesen olcsóak, mi például Siem Reapben laktunk idáig a legszebb hotel szobában, ami szinte bagóért volt. A legegyszerűbben úgy tud dönteni az ember mikor éri meg s mikor nem, ha az adott térségben megnézi a hotel árakat és ahhoz viszonyítja az Airbnb árait, ha pedig szinte ugyanannyi már csak az utazón áll a döntés, egy hotel szobát vagy egy gyönyörű kilátású apartmant választ egy központi helyen. (Amennyiben a booking.com mellett döntötök, s a mi linkünket használjátok US$15-t spórolhattok a foglalásotok során)

    Jó hír azok számára akik kevésbé szeretik az "idegenek" közeledését és inkább a maguk útját járják, hogy legutóbbi foglalásunkkor a tulajdonossal nem is találkoztunk. Az igazat megmondva senkivel sem, a kulcsot egy megbeszélt helyen hagyta, mi pedig birtokunkba vettük az Alpoktól nem messze fekvő kis házikót. Gondolhatnátok, ez aztán a nemtörődöm tulajdonos. Pedig épp ellenkezőleg, már az utazás előtt részletesen mindent leírt, rengeteg tippet adott éttermekre és élelmiszer boltokra, megadta az elérhetőségeit, majd miután megérkeztünk üzenetben érdeklődött mindent rendben találtunk-e és szükségünk van-e bármire? Plusz kedvesség volt tőle, hogy a hűtőben egy üveg pezsgő és jégkrém várt minket. Ez az amit már az előzőkben is említettem, apró dolog, mégis jól esik.

airbnb-keyring.jpg

   Na de vissza az általános dolgokhoz. Az Airbnb-re regisztrálni rettentően egyszerű, és ha még többet szeretnél spórolni arra is van megoldás. Ha a mi Airbnb linkünkre kattintva regisztrálsz 25£ ( 28€ )  értékű utazási kreditet kapsz, amelyet egy éven belül bármikor felhasználhatsz. Később pedig a saját linket megosztásával másokon is hasonló módon segíthetsz, miközben te magad is 15£ ( 17 € ) utazási kredit tulajdonosa leszel, így minnél több ismerősödnek segítesz, ők is annál többet segítenek neked hogy olcsón szállhass meg bárhol a világban. Ha már regisztrált felhasználója vagy az oldalnak, de mégis szeretnél utazási kreditet, akkor egy másik email cím használatával ezt megteheted.

    Amennyiben pedig te magad is rendelkezel egy fölösleges szobával vagy egy lakással, regisztrálhatod magad, mint HOST s így te is befogadhatsz másokat, ezzel jobbá téve az utazásukat és nem mellékesen, így spórolva a saját utazásaidra.

 

Ha tetszett a blogom és szívesen hallanátok még felőlünk, itt van pár elérhetőség:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/work_save_travel_repeat/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/worksavetravelrepeat20

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC-I5sKFiPyCvUMMNgDcGI1A


Szólj hozzá